dimecres, 8 d’octubre del 2008

Nota de premsa de valoració final



Benvolguts, benvolgudes,


A causa de les adverses condicions meteorològiques, ens sap greu comunicar-vos que s'ha cancel·lat la roda de premsa i la concentració pública programada per aquesta tarda davant dels Menjadors de Zona Universitària. A dos quarts de sis de la tarda s'ha finalitzat oficialment també l'acció d'encadenament i la vaga de fam iniciada a les 8:00 hores del dimarts 7 d'octubre.


Malgrat haver d'acabar la nostra acció abans del previst, i a l'espera que donin fruit les decisions preses avui per l'Assemblea Diagonal que s'havia convocat a les 14:00 hores de la tarda, considerem que s'han cobert plenament els objectius que la protesta es proposava, entre ells:

  • Provocar la visualització i la sensibilització entorn a la situació dels Menjadors Universitaris: l'imminent perill de cessament del servei i d'enderroc, la situació de reubicació i d'incertesa del personal que hi treballa, la davallada en la qualitat del servei provocada per la recent externalització de la cuina per a contractar un càtering...
  • Posar les bases per a una campanya en defensa dels Menjadors i de l'espai públic del campus universitari de Diagonal, que hauran d'assumir, si s'escau, les assemblees d'estudiants com a òrgans legítims de representació del conjunt de l'alumnat, en coordinació amb el personal docent i el personal d'administració i serveis.
  • Situar, en el centre de la discussió de la Universitat entorn a les infraestructures i els serveis universitaris, una interpretació crítica respecte al discurs del "fals estalvi" que s'esgrimeix una vegada i una altra per a justificar la retallada de pressupostos i respecte al retrocés dels serveis públics.
  • Agrupar les sensibilitats del moviment estudiantil organitzat, el professorat i el PAS entorn a una problemàtica real, en el camí de constituir canals de comunicació que permetin una representació coordinada i conjunta, tant en les protestes a peu de carrer, com en els òrgans de decisió col·legiada de la Universitat.
  • Marcar l'agenda política de la universitat, preveient una consulta al Claustre sobre la problemàtica de la gestió privatitzadora i l'externalització dels serveis, recolzada amb la recollida pública de signatures.
  • Acomplir l'encadenament i la vaga de fam simbòlica tal i com s'havia programat, només cancel·lada en la darrera mitja hora per les imprevistes condicions climàtiques.
  • Reunir la notable xifra de 2000 signatures de suport al manifest "Per una universitat veritablement pública, salvem els menjadors universitaris", que continuarà oberta a noves adhesions durant tot el proper mes.

Així, doncs, ens donem per satisfets amb els resultats obtinguts, i restem a l'espera de poder contrastar les sorprenents declaracions del Rectorat restant-li importància a l'assumpte i garantint la continuïtat del servei de menjadors, que són contradictòries amb tota la informació de què tant els i les estudiants com el personal laboral disposem a hores d'ara.

Finalment, volem mostrar el nostre agraïment als i les professonals de la informació que han cobert de forma impecable la protesta, i molt especialment a totes les persones, col·lectius i organitzacions que han donat suport a la vaga i a les successives convocatòries.


MENYS TAXES
I MÉS FINANÇAMENT!

PROU EXTERNALITZACIONS!

TOTS I TOTES PER LA PÚBLICA, SALVEM ELS MENJADORS UNIVERSITARIS!



Barcelona, 8 d'octubre de 2008


AEP - Associació d'Estudiants Progressistes
www.aep.cat